Vilken fantastisk helg det har varit!

Helgen som varit var oerhört intensiv och så superkul!

I fredags eftermiddag satte jag mig på tåget till Göteborg för att preppa inför min föreläsning på Combitechs stora konferans på Gothia Tower. För 1000 personer skulle jag prata om kombinationskraft inom matlagning, smaker och teamwork. Klart var det lite nervigt och pirrigt, men som vanligt inför stora, kanske lite skrämmande saker var jag sjukt taggad och väl förberedd. Och sov nästan ingenting natten innan! Drömde att jag dog flera gånger, men det är väl ett sundhetstecken – att man vet att nu är det något stort på g! Fredagskvällen var underbart medelhavsvarm och njöt jag av sensommarvärmen och härlig mat med min barndomsväninna Titti på uteservering i härliga Götet.

Göteborg

Detta är icke Florens. Göteborg levererar!

På lördag förmiddag, precis innan lunch höll jag min föreläsning om “Smaker i mitt hjärta – hur vinnande kombinationer uppstod”. Jag pratade mycket matglädje och också hur man ska pusha sig själv till att våga prova nytt och lita på sig själv (och sina smaklökar!). Och pratade om vikten av att kombinera team som kan olika saker för att nå maximal dynamik och resultat. Och att innan dess måste man våga veta själv vad man är bäst på! Så många budskap, men jag tror de gick hem. För det var ett fantastiskt gensvar och verkligen roligt att stå på scen inför alla dessa ingenjörer och prata om magkänsla på många plan!

Bild 1   Bild 2

 

Kaffepaus och lokalen är tom strax innan jag kliver på scen. Så roligt det var! Och så fint gensvar! Tack Combitech!

Efter föredraget gav satte jag mig på tåget till Stockholm. Dit bar det för en rolig dubbel-40-årsfest på kvällen hos våra vänner med mycket god mat, dans och skratt och på söndagen Taste of Stockholm!

Jag träffade där vinnaren av min bloggtävling, gulliga Ina Carlsson som fick hänga med och äta trerätters signerad Johan Jureskog. Vi var sex matbloggare med varsin vinnare från respektive bloggtävling som tack vare Electrolux fick njuta av den grymma trerättersmåltiden av Johan Jureskog och av hans sällskap och handfasta tips och råd. Och vilken måltid det blev! Pulpo, stor, hel bläckfisk med bläckaioli och sen helstekt griskulting med dillmajo, sockerärtor och kål. Till sist bread pudding gjord med njurfett  (ja, ni läste rätt! Och det smakade inte konstigt eller ogott) och till det varma hjortron, vaniljsås och vaniljglass. Allt var en fantastisk upplevelse, men kanske, kanske var efterrätten det bästa, med njurfett och allt!

Jag träffade även Christer Svantesson, denne härlige och kramgoe legens som tillsammans med Leif Mannerström satte det moderna franska köket på Sveriges karta innan jag ens kunde sätta på en spis. Respekt!

Tack till Electrolux för den fantastiska dagen! Wow vilken dag det blev! Som en äldre italiensk herre sa: Detta är inte Sverige – det känns mer som att vara i Venedig! Och vädret och utsikten på Riddarholmen kunde locka tankarna sydligare breddgrader, men jag lovar att maten – och ack vad den var svensk. Och underbar!

Bild 3

Tillsammans med Ina – vinnaren av bloggtävlingen där hon vann lunchen av Johan Jureskog i mitt sällskap.

 

Bild 4

Johan – köttkungen!

1173690_533152233422994_445793826_n

Med matbloggerskan Karoline Nordefors.

1003929_533148946756656_185653551_n

Johans helstekta griskulting. Man äter allt. Och ja, det var väldigt, väldigt gott.

 

526362_533032993434918_537336750_n

Från Taste festivalen. Albin och Adams matstudio levererade dessa fantastiska Ostron Tigers Milk. De vann även festivalens pris för bästa rätt med just denna. Fantastisk!

 

I1014239_533020550102829_1445811594_n

Johan hugger in.

 

1237951_533020353436182_214042598_n

Mellan machomännen Johan och Christer.

1238821_533000703438147_760420879_n

Med bästa toksprallan Stina, en av mina medtävlande i Sveriges Mästerkock.

1239519_533000123438205_1090428639_n

Med den grymme Johan Hedberg som driver matbloggen Matgeek. Check it out! Det gör jag jämt!

1239972_532973130107571_520477863_n

 

Johans förrätt- Pulpo. Cool presentation och perfekt tillagat!

1239017_533149226756628_1084318030_n

Grönmusslor från Farang – gick som smör i solskenet!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s