Vinnaren av tävlingen utsedd!

Nu är tävlingen att beskriva hur Stockholm smakar i ord eller bild slut. Tack för alla bidrag och för fina texter och bilder. Vinnaren är därmed utsedd och är:

Ina Carlsson! Hon vann med sin målande beskrivning av vad Stockholm smakar för henne, där hon konkret beskriver både maträtten och hennes känslor för Stockholm. Grattis Ina! Ska bli roligt att ses på söndag!

Ina skrev:

“Stockholm smakar för mig alla fantastiskt goda smaker på en och samma gång. Man kan jämföra smaken av Stockholm med en chèvrepizza som med sin lite trubbiga smak av ost blir en len upplevelse tillsammans med honungen och det är sedan pinjenötterna som sätter karaktären på piazzans konsistens. När man tar en tugga av piazzan så känner man hur allt bara smälter och att världen stannar upp för några sekunder. Precis så känns det när jag stannar upp i Stockholm och bara andas in. Alla lukter och smaker gör så att allt annat bara stannar upp och världen runt en slutar existera under ett par sekunder. Att den färska ruccolasalladen utgör piazzan till en estetiskt fin pizza kan man jämföra Stockholm och allt dess vatten. Stockholm skulle varken se, lukta eller smaka lika utan dess vatten. Och det skulle heller inte chèvrepizzan göra utan sin ruccolasallad. Och det bästa av allt är att båda är helt underbara tillsammans med en solnedgång och en flaska vin i all enkelhet.”

Skål för det (så här på måndagskvisten och allt!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s