Karamelliserade cashewnötter med chili och en sval drink!

I fredags var jag på Nyhetsmorgon och lagade mat. Det är alltid väldigt kul att laga mat på TV och väldigt roligt att laga mat till Jenny, Steffo, Tilde och Peter. I fredags blev det till alltid snygga och trevliga Jenny och härlige och gemytlige Steffo samt till min nya bekantskap Jens Dolk som förutom vara grym på dryck även är en fena i köket visade det sig! Kul att jobba med personer som man kan få nya idéer av och som gärna delar med sig av erfarenhet och kunskap.

Det blev karamelliserade cashewnötter med chili till snacks till en läskande enkel drink på Aperol och Prosecco samt mineralvatten. En skiva apelsin i och en massa is och du har en supersvalkande och härlig sommardrink till knäckiga heta, söta och salta nötter.

karamelliserade cashewnötter med chili

Karamelliserade cashewnötter med chili

Du gör nötterna superenkelt såhär:

2 dl socker (strö, farin eller vad du har hemma)
250 gr cashewnötter
0,5 msk chiliflakes (mer eller mindre, beroende på hur starka du vill att dina nötter ska bli)
0,5 dl rostade sesamfrön

1. Smält socker tills det är bärnstensfärgat, men inte bränt.
2. Häll i nötterna, sesamfrön och chiliflakes och rör runt.
3. Häll av på en tallrik eller bakplåtspapper och låt svalna. Bryt i bitar och njut!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s