Entrecote Gangnam Style med honungsglaserad sparris och vårlök och syrad rädisa

Huvudrätten på Nyhetsmorgon blev i Korea möter västs tecken. Efter nötterna följdes menyn av en koreanskt inspirerad entrecote som passar perfekt på grillen! I TV4studion kunde vi ju inte gärna ta in en grill så jag fick hålla till godo med en grillpanna modell halstringsjärn som jag använde för att förbereda inför sändning i TV4s personalkök. Fläkten funkade inte så bra så det rök som bara attan, men gott, det blev det!

942786_10151407585951338_1314676216_n

Det luktade grillat kött ända upp på nyhetsredaktionen som undrade vad som var på gång. Jo, grillad entrecote Gangnam Style var på G! Så här blev den med tillhörande honungsglaserad sparris och vårlök och limesyrad rädisa.

260381_10151407663861338_87690755_n

Och ja, jag gillar rött kött. Medium rare är mina ledord när det gäller rött kött. Inte alla som tycker det ska vara lika rött som jag och då är det bara låta tempen gå upp till ca 60 grader. Jag brukar låta mitt stanna vid 55°C. En stektermometer är ett toppenredskap som är perfekt i grilltider. Gör att man aldrig behöver chansa.

Entrecote Gangnam Style med honungsglaserad sparris och vårlök gör du såhär:

 4 tjocka skivor entrecote à 200 gr
Marinad:
3 msk ljus soja
1 msk socker
1msk sesamolja
1 msk vitt vin
2 rivna vitlöksklyftor
Grönsaker:
16 gröna sparrisar
4 färska vårlökar
200 gr rädisor, halverade
0,5 lime
4 msk oystersauce
2 msk flytande honung
4 tsk sesamolja
1 msk svarta och vita sesamfrön, rostade
smör och rapsolja till stekning
Gör såhär:
1. Blanda samman marinaden till köttet och lägg i kött. Låt vila medan du förbereder det övriga, eller gärna över natten.
2. Skär av nedersta delen av sparrisen, ca 2-3 cm. Skär dem jämnlånga. Ansa vårlöken och dela i halvor eller kvartar beroende på storkel. Skär dem jämnlånga med sparrisen.
3. Blanda oystersauce, honung och sesamolja väl till en tjock glace.
4. Grilla köttet till en innertemperatur på 55 grader för rare eller högre för mer välstekt kött. Eller stek på hög värme i olja till önskad innertemperatur. Låt vila.
5. Pressa limen över rädisorna, salta och ställ åt sidan.
6. Stek sparris och salladslök i rapsolja på hög värme i ca 2 minuter. Häll på hälften av glacen och låt steka med i 1 minut. Dra åt sidan.
7. Skär upp köttet och lägg upp på tallrikar tillsammans med sparris, vårlök och rädisor. Strö sesamfrön över rädisorna. Servera genast!

Gott så det förslår och gick verkligen hem!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s