Vobb. Och pizza när den lille sjuklingen får välja! Igen!

Även idag är jag hemma med min minsting Dante. Han är bara lite sjuk så han beter sig som vanligt och är mest glad och nöjd. Men så klart är det tråkigt att mamma ska sitta vid datorn eller prata i telefon! Så nu ska vi åka och äta lunch på stan, en liten break för oss båda idag. Och visst är det lite mysigt med en inte så sjuk sjukling hemma från dagis. Dante har just upptäckt det fina med pizza och vill helst äta det jämt. Så igår, sjuk som han var, fick han bestämma middagsmat. Och mycket riktigt – pizza fick det bli! Sjukling önskar, mamma lagar.

Bild

Vilken tur att alla i familjen älskar hemgjord pizza och att den går att variera så lätt. Igår kväll blev det en rustik sak med championer, zucchini, rödlök, minitomater, mozzarella och bacon. Tomatsåsen är viktig här och att den får koka ganska länge. Pizzadegen har jag redan skrivit om i bloggen innan, och här kommer tomatsåsrecept som ger pricken över i:et på pizzan!

400 gr finkrossade tomater, gärna Mutti eller Delizie som har fina tomater
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olivolja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
0,5 tsk socker
ett tiotal stora basilikablad

Stek vitlök i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatkross, salt, socker och nymalen peppar. Låt puttra i 15 minuter. Tillsätt basilikablad och låt puttra i 10 minuter till, minst. Smaka av med ev mer salt och peppar och sen är den klar att läggas på pizzan. Härligt!

Advertisements

2 thoughts on “Vobb. Och pizza när den lille sjuklingen får välja! Igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s