Fredagsmys – pappardelle med fläskfilé, citronbräserad fänkål, broccoli, rödlök och timjan

Bild 19

 

Ikväll blev det pasta hemma hos oss. Efter en intensiv vecka kände jag inte för att stå en evighet i köket på fredagskvällen. Därför fick det bli något okomplicerat som går snabbt att få på bordet och som smakar jättegott. Vad passar då bättre än en härligt gräddig pastarätt? Fläskfilé kan lätt bli lite trist men i gräddig sås till pasta blir den finfin. Eftersom jag inte varit hemma i veckan och inte hunnit handla blev lite av det jag hade hemma till. Jag hade inte tänkt att skriva något recept på detta, utan bara instagramade snabbt och delade även på Twitter. Fick genast en förfrågan där om receptet, så varför inte – här kommer det!

400 gr fläskfilé i ca 3 mm skivor
0,5 fänkål i tunna skivor på längden
Rivet skal och juice av 1/4 citron
2 finhackade vitlöksklyftor
1 rödlök i klyftor
0,5 broccolistånd i bruketter
2,5 dl grädde
0,5 msk cognac
0,5 tsk torkad timjan eller ett tiotal kvistar färsk timjan, finhackad.
0,5 tsk salt (eller lite mer)
nymalen svartpeppar
Smör till stekning
Pappardelle kokt al dente (någon minut mindre än förpackningens anvisningar)
Parmesan

1. Bryn fläskfilén hastigt på båda sidor i smör. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
2. I en annan panna, stek fänkålen i generöst med smör tills den blir mjuk. Droppa sedan över citronjuice och rivet skal, salta och peppra och stäng av plattan. Låt stå.
3. I smöret som är kvar i pannan där du stekt fläskfilén, stek rödlöksklyftor och broccolibuketter. Häll på grädden och tillsätt timjan och salt. Lägg i fläskfilén och låt det hela få ett uppkok och smaka av med peppar och ev mer salt. Blanda med pappardelle och fänkålen. Toppa med hyvlad parmesan. Servera genast!

Advertisements

2 thoughts on “Fredagsmys – pappardelle med fläskfilé, citronbräserad fänkål, broccoli, rödlök och timjan

  1. MariaJ

    Många många grattis till vinsten i Mästerkocken. Det var självklart redan från början att du hade potential att vinna. Både för din mat, energi och ditt sätt att leda lagen i teamutmaningarna. Har precis beställt din bok på Adlibris. Har ätit mycket koreansk mat, mycket gott och fräscht, och ser fram emot din blandning Korea/Väst. Lycka till i framtiden!!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s